4 Nisan 2012 Çarşamba

Futbol Nostalji: Rakıspor-Şarapspor Maçları..

     Bundan yaklaşık 50 yıl önce, TEKEL'in İzmir Bayraklı'da kurduğu rakı ve şarap fabrikalarında çalışan işçilerinin kendi aralarında oynadığı maçlar zamanla herkesin dikkatini çeker ve Bayraklı'da yaşayan eski futbolcular ile alemciler işin içine girer. Bu gelişmelerden sonra bu karşılaşmalar ezeli rekabete dönüşür. Genelde bu maçların galibi olmaz, üstteki maç gibi dostça berabere bitermiş.

     Maçları özel yapan özelliği tüm futbolcuların maçtan önce rakı/şarap içip maça sarhoş çıkmaları, devre arasında bile su yerine içki içmeleriymiş. 12 Eylül darbesine kadar aralıksız olarak düzenlenen bu maçlar, darbeyle birlikte ara vermek zorunda kalmış. Doksanlı yılların sonunda yeniden oynanmaya başlansa da 2001 yılında İzmir Valisi Alaaddin Yüksel tarafından "isminde içki unsuru" içermesi nedeniyle tekrar yasaklanmış. CNN haber bültenlerine girecek kadar ilgi çeken bu organizasyon sanırım dünyada ilk ve tektir..

1 yorum:

  1. Güzel bir dostluk sergilenirdi.70 li yıllarda bayraklıdaki rakıspor -şarapspor maçları geldi .ne maçlardı bir yandan rakılar şaraplar su gibi içilirdi bir yandan maç yapılırdı ayık olan dayak yerdi.hiç bir zaman içki ienlerin kavga ettiğini görmedim duymadım.Centilmence oynar kardeş kardeş sahadan ayrılırlardı.birbirlerine destek olurlardı arkadaşı düşmesin diye ne günlerdi

    YanıtlaSil