16 Kasım 2012 Cuma

Son Yorumlar Eklentisi

     Bloggerlar için yazılarına aldıkları tepkiler ve geri dönüşler çok önemlidir. Aşağıdaki eklentiyi kullanarak sitenizde son yapılan yorumları şık bir şekilde ziyaretçilerinize sunarak hem yorumları ön plana çıkarabilir hem de interaktif bir ortam yaratabilirsiniz. Bu eklentiyi kullanmak için Yerleşim > Gadget Ekle > HTML/JavaScript Ekle bölümüne giriş yapın ve karşınıza çıkan editöre aşağıdaki JavaScript kodlarını yapıştırın. Son Yorumlar eklentisinin çalışan halini sitemizini sağ sütununda görebilirsiniz.

Yapabileceğiniz Değişiklikler:
  • Aşağıdaki kodda "siteadresiniz.blogspot.com" yazan yeri blogunuz adresiyle değiştirin. (Örneğin radikalmedya.blogspot.com) Bu değişikliği yapmazsanız eklenti çalışmayacaktır.
  • #333333 olarak seçilen yazı rengini istediğiniz renkle değiştirebilirsiniz. Bu renk yorumlardaki yazar adı rengini değiştirir. Yorum yazı rengi temadan otomatik alınmaktadır.
  • "font-size: 9pt" yazan kısımları değiştirerek yazı boyutlarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Görüntülenecek yorum sayısını değiştirmek için "numcomments = 10" kısmındaki sayıyı değiştirebilirsiniz.
  • Yazar adının yanında yorumdan gösterilecek parçanın kaç karakter olacağını "numchars = 25" kısmındaki sayıyı değiştirebilirsiniz.
Eklenecek Kod:

<script style="text/javascript"> function showrecentcomments(json) { for (var i = 0; i < numcomments; i++) { var entry = json.feed.entry[i]; var alturl; if (i == json.feed.entry.length) break; for (var k = 0; k < entry.link.length; k++) { if (entry.link[k].rel == 'alternate') { alturl = entry.link[k].href; break; } } alturl = alturl.replace("#", "#comment-"); var postlink = alturl.split("#"); postlink = postlink[0]; var linktext = postlink.split("/"); linktext = linktext[5]; linktext = linktext.split(".html"); linktext = linktext[0]; var posttitle = linktext.replace(/-/g," "); posttitle = posttitle.link(postlink); if ("content" in entry) { var comment = entry.content.$t;} else if ("summary" in entry) { var comment = entry.summary.$t;} else var comment = ""; var re = /<S[^>]*>/g; comment = comment.replace(re, ""); if (!standardstyling) document.write('<div>'); document.write('<a href="' + alturl + '"><b><font color="#333333" style="font-size: 9pt">' + entry.author[0].name.$t + '</font></b> ; '); if (!standardstyling) document.write('</div><div>'); if (comment.length < numchars) { if (standardstyling) document.write(''); document.write('<i><font style="font-size: 9pt"> ' + comment + '</font></i><br>'); if (standardstyling) document.write('');} else { if (standardstyling) document.write(''); comment = comment.substring(0, numchars); var quoteEnd = comment.lastIndexOf(" "); comment = comment.substring(0, quoteEnd); document.write('<i><font style="font-size: 9pt">' + comment + ' ...</font></i><br>'); if (standardstyling) document.write('</a>');} if (!standardstyling) document.write('</div>'); if (standardstyling) document.write(''); } if (!standardstyling) document.write('<div>'); if (standardstyling) document.write(''); document.write(); if (!standardstyling) document.write('</div>');} var numcomments = 10; var numchars = 25; var standardstyling = true; </script> <script src="http://siteadresiniz.blogspot.com/feeds/comments/default?alt=json-in-script&callback=showrecentcomments"></script>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder