23 Kasım 2012 Cuma

Suskunlar Dizisi Yayından Kalkıyor..

     Bu sezon beklenen reytingleri alamayan Suskunlar dizisi yayından kaldırılıyor. İlk sezonunda oldukça ses getiren ve büyük bir kitlenin beğenerek izlediği Suskunlar dizisi 2. sezonunda beklenen reyting rakamlarına ulaşamayınca gözden düştü. Günü değiştirilerek Perşembe'den Pazar gününe alınan Suskunlar, reyting sıralamasında altlarda kalmaya devam edince kanal yönetimi tarafından mecburi final yapması kararlaştırıldı.

     Son bölümü (26. Bölüm) totalde 2,05 reytingle 28. sırada kalan Suskunlar, AB grubunda ise 2,53 reytingle 16. sırada yer alabildi. Yine Pazar günü yayınlanan 25. Bölüm totalde 1.86 reytingle 31. sırada, Perşembe günü yayınlanan son bölümü 24.Bölüm ise 2,69 reytingle 20. sırada yer almıştı. Dizinin yapımcısı Armağan Çağlayan, Suskunlar'ın biteceğini Twitter hesabından duyurdu.

    Suskunlar, sinema kalitesinde tadıyla fark yaratan, oyunculuk performansları başarılı, çıkış hikayesi etkileyici bir diziydi. Özellikle Ahmet Kaya'nın şarkılarının kullanıldığı bölümlerin fragmanları bile olay yaratmıştı. İlk bölümü tam bir sinema gibiydi. Bu kadar iyi giriş yapan ve ilk sezonunu çok iyi geçiren bir dizinin bu şekilde bitmesi, diziyi düzenli takip eden biri olarak beni de üzdü gerçekten. Ama televizyon dünyası böyle, reyting (dolayısıyla reklam) almayan bir yapımın özel bir kanalda barınma şansı yok maalesef..

3 yorum:

  1. senaryo dağıttıydı çetin, çok hızlı ilerledi herşey çabucak bitti senaryo sürmedii böyle bir senaryonun çok uzun olması beklenemezdi zaten... Mesela ezel'le benzeşiyor 16. bölümlerde bitecek derken ezel ramiz dayıdan 2. bir yükseliş yaptı 70 leri gördü...

    YanıtlaSil
  2. aynen ona katılıyorum ilk sezonki süreklilik ve heyecan yok bu sezon, dediğin gibi çabuk ilerledi bi yerde tıkandı haliyle ama kanallarda bir sürü saçma sapan dizi devam ederken bunun bitmesi üzücü. öyle bir geçer zaman ki, kurtlar vadisi gibi dizileri cılkı çıkana kadar uzattılar ama türk milleti yine de izliyo :) allahtan leyla ile mecnun trt'de de reyting dertleri yok :)

    YanıtlaSil