19 Nisan 2013 Cuma

Blogger'a Google+ yorumları nasıl eklenir?

     Google, Blogger kullanıcılarına yönelik bir yeniliğe daha imza attı. Artık Google+ yorumlarını blog sitenizde gösterebileceksiniz. Bu sayede Google/Youtube,Gmail gibi sitelerin herhangi birinde oturum açmış bir ziyaretçi sitenize giriş yapmadan yorum bırakabilecek. Böylelikle Facebook yorumlarında olduğu gibi zaman kaybetmeden yorum yapma imkanı sağlanmış oluyor. Bunun yanında ziyaretçilerin Google+ profillerinde paylaştıkları gönderilere yapılan yorumların da sayfada görünmesi başka bir avantaj.

     Bu özelliği blog siteniz için aktifleştirmek için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli.
  • İlk olarak Blogger hesabınızla Google+ hesabınızı bağlamanız gerekiyor. (Bunu daha önce yaptıysanız bu adımı atlayabilirsiniz)
  • Daha sonra Blogger yönetim panelinde Google+ menüsüne girip, aşağıdaki resimde görebileceğiniz kutucuğa çek koymanız yeterli. Yorum eklentisini aktif yapmak bu kadar kolay.
     Blogger'da klasik temalar dışında özel bir tema kullanıyorsanız, üstteki maddelere ek olarak ekstra bir işlem daha yapmanız gerekiyor.
  • Blogger yönetim panelinde Şablonlar menüsüne girip "HTML'yi Düzenle" seçeneğine tıklıyoruz.
  • Burada <b:includable id='comment-form' var='post'> kodunu aratıyoruz. Bulduktan sonra solda satırın başındaki ▶ ikonuna basarak kod bölümü genişletip hemen yanına şu kodları ekleyin: <div class='cmt_iframe_holder' expr:data-href='data:post.canonicalUrl' expr:data-viewtype='data:post.viewType'/>
     Eklenti aktif olduğunda blogda daha önce yayınlanan yorumlarda yeni tasarımla Google+ yorumlarıyla bir arada görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder